Президентът на Танзания  Джон Магуфули, който се присмиваше на пандемията от

...
Президентът на Танзания  Джон Магуфули, който се присмиваше на пандемията от
Коментари Харесай

Изчезна президентът на Танзания, който не вярваше в коронавируса

Президентът на Танзания  Джон Магуфули, който се присмиваше на пандемията от ковид-19 и защитните ограничения, изчезна от общественото пространство и не се знае къде е от три седмици, писа. По думите на водача на танзанийската съпротива Тунди Лису 61-годишният държавен глава се намира в кенийска болница, където е в сериозно положение поради ковид и проблеми със сърцето.

По други данни президентът е превозен за лекуване в Индия, само че е в предсмъртно положение. 

Властите в Танзания отхвърлят както епидемията, по този начин и изгубването на президента. Министърът на правораздаването Мвигулу Нчемба написа в Twitter, че президентът не е задължен да се появява обществено, защото " не е ефирен водещ да бъде непрекъснато в ефир ".

Последната социална поява на Магуфули бе на 24 февруари, когато посети търговски център в икономическата столица на страната Дар ес Салам и приказва на конференция. На 27 февруари трябваше да взе участие във видеоконференция на страните от Източноафриканската общественост, само че вместо него се яви вицепрезидентът Самия Хасан Сулуху.

Танзания не е съобщавала данни за инфектирани и умряли от ковид от май 2020 година Официалната статистика регистрира 509 инфектирани и 21 умряли. Президентът твърдеше: " Не вкарвам локдаун, тъй като ни оказва помощ Бог ", а министърката на опазването на здравето публично отказа да бъде имунизирана. Танзания съобщи, че не желае да се възползва от предлаганите й безвъзмездни ваксини. Освен нея подобен отвод направиха Бурунди, Еритрея и Мадагаскар (от 62 африкански държави).

Първият вицепремиер на танзанийската провинция Занзибар Сейф Хамад умря през февруари от коронавирус. Причината за гибелта му бе опровергана на конференция от министъра на финансите на Танзания Филип Мпанго, който едвам говореше поради кашлица и хрипове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР